Skip to content Skip to footer

Μελέτη και διαχείριση κατασκευής του νέου κτιρίου γραφείων του Γραφείου Δοξιάδη στην Αθήνα – ΕΛΛΑΔΑ

Start Date.1993 End Date.1996

Ένα από τα κύρια κριτήρια σχεδιασμού για το Νέο Κτίριο των Κεντρικών Γραφείων του Γραφείου Δοξιάδη, ήταν η αποφυγή της παραδοσιακής αντίληψης ενός κτιρίου που βλέπει σε ένα ανεξέλεγκτο περιβάλλον, δηλαδή στον μπροστινό δρόμο. Οι σχεδιαστές αποφάσισαν αντ’ αυτού ένα εσωστρεφές σχέδιο σχεδιασμού, διατάσσοντας τους χώρους του κτιρίου γύρω από έναν εσωτερικό υπαίθριο χώρο ελκυστικά διαμορφωμένο. Τα δύο κτίρια που διαμορφώθηκαν με αυτόν τον τρόπο, διέρχονται κάθετα προς τη λεωφόρο Μεσογείων και συνδέονται με έναν τρίτο όγκο που περιέχει την κατακόρυφη κυκλοφορία (σκάλες, ανελκυστήρες) και άλλους βοηθητικούς χώρους. Το οπίσθιο κτίριο προορίζεται για τη νέα έδρα της Γραφείο Δοξιάδη και περιλαμβάνει τέσσερις ορόφους. Το μπροστινό κτίριο βλέπει προς τη λεωφόρο Μεσογείων και στεγάζει ένα ισόγειο εμπορικής χρήσης, το οποίο συνδέεται με ένα υπόγειο και ένα ημιώροφο- πάνω από αυτόν τον όγκο υπάρχουν τρεις όροφοι γραφείων. Το εμβαδόν του κτιρίου είναι περίπου 1.700 τ.μ.- με 450 τ.μ. βοηθητικών εγκαταστάσεων και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης σε δύο υπόγεια, το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 2.150 τ.μ. Στο πίσω μέρος του κτιριακού συγκροτήματος υπάρχουν δύο επίπεδα γκαράζ στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 100 αυτοκινήτων για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.