Skip to content Skip to footer
Ημερομηνία έκδοσης: 2024 ιανουαρίου 29

Πολιτική προστασίας δεδομένων

1. Εισαγωγή

ΠΟΛΙΤΙΚH ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Γραφείο Δοξιάδη ιδρύθηκε το 1951 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Α. Δοξιάδη. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών σε έναν μεγάλο συμβουλευτικό οργανισμό διεθνούς εμβέλειας.

Οι δραστηριότητές της καλύπτουν όλο το φάσμα της ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικισμών. Τα έργα που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία Το Γραφείο Δοξιάδη εκτιμάται ότι συνέβαλαν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης περισσότερων από διακόσια εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως.

Σήμερα οι δραστηριότητες του Γραφείου Δοξιάδη, είναι:

Σχεδιασμός / Μελέτη, Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου, Διοίκησης Έργου και Επίβλεψης στους Τομείς Αρχιτεκτονικών, Έργων Πολιτικού Μηχανικού, Έργων Υποδομής (Δρόμοι, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Υδραυλικά), Χωροταξίας & Πολεοδομίας, Τοπογραφικών / Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και διάθεσης Γεωγραφικών Ψηφιακών Δεδομένων), Δασικών Μελετών, Περιβαλλοντικών Μελετών.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας ή των επιχειρηματικών μας εταίρων είναι πρωταρχικής σημασίας για το Γραφείο Δοξιάδη. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, καθώς και για να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία τους γίνεται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την Εταιρεία όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της.

Το Γραφείο Δοξιάδη, με έδρα την Αθήνα(Λεωφόρος Μεσογείων 174, 15561, Χολαργός) email: doxiadis@doxiadis.com website: www.doxiadis.com, επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των υποκειμένων των δεδομένων σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία που ισχύει για την εγκατάστασή της καθώς και με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τους και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής “ο Κανονισμός”) όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Γραφείο Δοξιάδη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gdpr@doxiadis.com.

Λεωφόρος Μεσογείων 174.
GR 15561 Χοράργος, Αθήνα – Ελλάδα Tel. +30.210 6246300 – Φαξ +30.210 6246399 E-mail: doxiadis@doxiadis.com

ΜΕΡΟΣ Α

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται στο πλαίσιο της Παροχής Μελετητικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

2. Τύπος προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε

Το Γραφείο Δοξιάδη επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν (i) τους πελάτες της, (ii) τους επιχειρηματικούς της εταίρους, (iii) και τους αιτούντες εργασία. Επιπλέον, η Εταιρεία επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σχετίζονται με υποκείμενα των δεδομένων σε περιπτώσεις όπου τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται στην Εταιρεία από τρίτες Εταιρείες ή/και Οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, δημόσιων οργανισμών, φορέων ή υπηρεσιών, τραπεζικών ιδρυμάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της εκτέλεσης διαφόρων συμβάσεων επεξεργασίας δεδομένων ή/και υπεργολαβιών.

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται Το Γραφείο Δοξιάδη περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, τα στοιχεία επικοινωνίας, την επαγγελματική εμπειρία και την εκπαίδευση και ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν την ημερομηνία γέννησης, την ιθαγένεια, τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, τον αριθμό εθνικής ταυτότητας ή/και τον αριθμό διαβατηρίου, τον αριθμό φορολογικού μητρώου κ.λπ. των υποκειμένων δεδομένων που εμπίπτουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες.

3. Σκοπός της επεξεργασίας και πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Στο πλαίσιο της Παροχής Μελετητικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, το Γραφείο Δοξιάδη δεν επεξεργάζεται συστηματικά προσωπικά δεδομένα φυσικών οντοτήτων ή προσώπων ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, εκτός από τις περιπτώσεις όπου η Εταιρεία επεξεργάζεται βιογραφικά σημειώματα, δεδομένα για σκοπούς πρόσληψης προσωπικού ή συγκρότησης ομάδων για συμμετοχή σε διαγωνισμό. Ωστόσο, στο ίδιο πλαίσιο υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Γραφείο Δοξιάδη συμμετέχει σε δραστηριότητες επεξεργασίας για λογαριασμό ενός υπευθύνου επεξεργασίας δεδομένων για λόγους εκτέλεσης σύμβασης έργου που της έχει ανατεθεί από τον τελευταίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στους σκοπούς και τα μέσα επεξεργασίας, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που υπόκεινται σε επεξεργασία και τις περιόδους διατήρησης των δεδομένων, καθορίζεται αποκλειστικά από τον συγκεκριμένο Υπεύθυνο Επεξεργασίας σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής της σχετικής σύμβασης έργου και, ως εκ τούτου, ποικίλλει ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε έργου. Οι δραστηριότητες επεξεργασίας του Γραφείου Δοξιάδη διέπονται από το πεδίο εφαρμογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης σύμβασης και πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες που παρέχονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας στον βαθμό που είναι συμβατές με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε εθνικό ή/και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στις περιπτώσεις αυτές Το Γραφείο Δοξιάδη ενεργεί υπό την ιδιότητα του εκτελούντος την επεξεργασία δεδομένων και εκτελεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023

Η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων του Γραφείου Δοξιάδη είναι δημόσια διαθέσιμη στον ιστότοπο της Εταιρείας www.doxiadis.com ).

4. Οι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Οι νόμιμοι λόγοι για τη νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι:

1. η εκτέλεση μιας σύμβασης ή η πρόθεση ανάθεσης μιας σύμβασης, όπως η εκτέλεση ενός έργου ή η παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο αυτό.

  1. διασφαλίζοντας και προστατεύοντας τόσο τα δικά σας όσο και τα δικά μας έννομα συμφέροντα.
  2. συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που επιβάλλονται από το νόμο ή τις διοικητικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου απαιτείται να καταθέσει στα δημόσια μητρώα ή να δημοσιεύσει εταιρικές πράξεις και πληροφορίες που αφορούν μια ανώνυμη εταιρεία.
  3. τη συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις ειδικές προϋποθέσεις που ορίζονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο ή βάσει συμβατικών σχέσεων ή όταν επικοινωνείτε με τμήματα της Εταιρείας μας.
  4. η ρητή γνωστοποίηση από το ίδιο το υποκείμενο των δεδομένων και η επεξεργασία που είναι αναγκαία για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου (όταν το υποκείμενο των δεδομένων είναι σωματικά ή νομικά ανίκανο να δώσει τη συγκατάθεσή του) είναι οι νόμιμοι λόγοι για τους οποίους επεξεργαζόμαστε οποιεσδήποτε πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με τα δεδομένα υγείας.

5. Αποδέκτες προσωπικών δεδομένων εκτός της Εταιρείας

Το Γραφείο Δοξιάδη διαβιβάζει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτους στους οποίους η Εταιρεία αναθέτει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό της, παραμένοντας υπεύθυνη για την εν λόγω επεξεργασία, ενώ καθορίζει εγγράφως βάσει ειδικής σύμβασης το αντικείμενο της επεξεργασίας, τη διάρκειά της, τη φύση και τον σκοπό της, το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τις κατηγορίες των υποκειμένων των δεδομένων, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επεξεργασία πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι κάθε άτομο έχει πλήρως τα δικαιώματα που προβλέπονται από αυτήν.

6. Διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται Το Γραφείο Δοξιάδη ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτες χώρες εκτός της ΕΕ ή σε διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων χωρών που εξασφαλίζουν επίπεδο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χαμηλότερο από αυτό που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πλαίσιο του ΓΚΠΔ. Η διαβίβαση δεδομένων προσωπικού

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023

χαρακτήρα στο πλαίσιο του παρόντος μπορεί να πραγματοποιηθεί για συγκεκριμένους λόγους, όπως συμμόρφωση με κανονιστικές υποχρεώσεις, προετοιμασία ή υποβολή πρότασης έργου, εκτέλεση ή εκτέλεση σύμβασης, προστασία έννομου συμφέροντος της Εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση το Γραφείο Δοξιάδη διασφαλίζει ότι η εν λόγω διαβίβαση δεδομένων είναι συμβατή με τις νομικές υποχρεώσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και σύμφωνη με τα πρότυπα προστασίας και τις απαιτήσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ.

7. Διατήρηση δεδομένων

Οι όροι διατήρησης δεδομένων καθορίζονται με βάση τα ακόλουθα ειδικά κριτήρια:

  1. Όταν η επεξεργασία απαιτείται ως υποχρέωση βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για κάθε περίπτωση.
  2. Όταν η επεξεργασία πραγματοποιείται βάσει σύμβασης, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης και στη συνέχεια για τη θεμελίωση, άσκηση ή/και υπεράσπιση νομικών αξιώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση ή όπως άλλως απαιτείται από υποχρεωτικό νόμο.
  3. Όταν η επεξεργασία πραγματοποιείται για σκοπούς πρόσληψης, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μέχρι να ανακληθεί η συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση αυτή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή χωρίς να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει συγκατάθεσης κατά την περίοδο πριν από την ανάκλησή της.
  4. Για σκοπούς μάρκετινγκ, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται έως ότου ανακληθεί η συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση αυτή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή χωρίς να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει συγκατάθεσης κατά την περίοδο πριν από την ανάκλησή της.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το αρμόδιο τμήμα της Εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gdpr@doxiadis.com.

8. Τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε υποκείμενο των δεδομένων του οποίου τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την Εταιρεία έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:

• Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε και να επαληθεύσετε τη νόμιμη φύση της επεξεργασίας. Έτσι, έχετε το δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε.

• Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να ενημερώσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα επικοινωνώντας μαζί μας στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας.

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023

  • Δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη): Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με τη συγκατάθεσή σας ή για να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντά μας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (όπως, όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που απαιτείται από το νόμο ή δημόσιο συμφέρον), το δικαίωμα αυτό υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται, ανάλογα με την περίπτωση.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: γ) όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, απαιτούνται ωστόσο για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων και δ) όταν αντιτίθεστε στην επεξεργασία και εκκρεμεί η απόφαση σχετικά με την αντίρρησή σας στην επεξεργασία.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν, όπως περιγράφεται παραπάνω, η επεξεργασία βασίζεται στα έννομα συμφέροντα που επιδιώκουμε ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας, καθώς και για τους σκοπούς της άμεσης εμπορικής προώθησης και της κατάρτισης προφίλ καταναλωτή, κατά περίπτωση.
  • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε δωρεάν τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που σας επιτρέπει την πρόσβαση, τη χρήση και την επεξεργασία τους με κοινώς χρησιμοποιούμενες μεθόδους επεξεργασίας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να μας ζητήσετε, σε περίπτωση που αυτό είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμά σας αυτό υφίσταται για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει βάσει της συγκατάθεσής σας ή για την εκτέλεση σχετικής σύμβασης.
  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας: Σε περίπτωση που η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να την ανακαλέσετε χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίζεται στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Γραφείο Δοξιάδη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση gdpr@doxiadis.com , όπου θα απαντήσουμε στο αίτημα αυτό εντός 30 ημερών.

• Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Εποπτική Αρχή: Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr ): Τηλ: +30 210 6475600, Φαξ: +30 210 6475628, e-mail: contact@dpa.gr.

9. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Το Γραφείο Δοξιάδη εφαρμόζει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να διασφαλίσει την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και να αποτρέψει την τυχαία απώλεια ή καταστροφή και τη μη εξουσιοδοτημένη ή/και παράνομη πρόσβαση, χρήση, τροποποίηση ή αποκάλυψή τους. Κατά την αξιολόγηση του

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023

κατάλληλου επιπέδου ασφάλειας και κατά τη διαδικασία επιλογής και εφαρμογής των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, η Εταιρεία λαμβάνει υπόψη της το επίπεδο της τεχνολογίας, το κόστος εφαρμογής και τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους κινδύνους που ενέχει η επεξεργασία, ιδίως από τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη ή πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται, αποθηκεύονται ή υποβάλλονται σε άλλη επεξεργασία, και επιπλέον τον κίνδυνο διαφορετικής πιθανότητας και σοβαρότητας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων.

ΜΕΡΟΣ Β

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης

  1. Υπεύθυνος επεξεργασίας:Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Ανώνυμος Εταιρεία. Λ. Μεσογείων 174, Τ.Κ. 155 61, ΤΗΛ. 210 62 46 300
  2. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση:Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).
  3. Ανάλυση εννόμων συμφερόντωνΤο έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής, όπως στα ταμεία μας και στην είσοδο, χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  4. ΑποδέκτεςΤο τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τους λοιπούς Χρήστες/Ιδιοκτήτες του Χώρου όπου λειτουργεί το σύστημα βιντεοσκόπησης όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση.

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023

μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά αυτών β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας ή των λοιπών Χρηστών/Ιδιοκτητών του Χώρου λειτουργίας της βιντεοσκόπησης, γ) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και δ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

  1. Χρόνος τήρησηςΤηρούμε τα δεδομένα για δέκα τέσσερεις (14) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.
  2. Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένωνΤα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:
    • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστετην εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.
    • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τηθεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
    • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στηνεπεξεργασία.
    • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμεδεδομένα σας.

      Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση gdpr@doxiadis.com ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στη διεύθυνση του καταστήματος. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023

16. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή.
Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.

Αναθεώρηση εγγράφου: 02 Ημερομηνία: 09 Οκτωβρίου 2023